Honda CR125

 De Honda CR125

We hebben met zijn vieren een leuke crossmotor voor weinig geld gekocht, hij deed het niet goed, de rest leek aardig. Motorblokje had goeie compressie.

Het vermoeden was al een beetje dat het aan de ontsteking lag, want hele lage toeren kon je wel rijden en schakelen, en na een foute 2e handse cdi gekocht te hebben die niet paste (is overigens te koop, voor de jaren 91-96 dacht ik), en diverse bobines had Marcel de gouden ingeving om de spoelen eens door te meten. De onderste spoel, die na enig speurwerk op internet blijkbaar voor de hoge toeren is bedoeld, was kapot. Deze gaf geen ohms door op de multimeter.

Zo ben ik ook achter het bouwjaar gekomen, volgens mij een 87'er. Maargoed die spoel was dus stuk, hoe kom je er aan? Goeie vraag, ik kwam op internet bij een spoelwikkelaar terecht voor oldtimer brommers, motors en alles wat een spoel heet. Echter die gaf aan dat het goedkoper zal zijn als ik opzoek ging naar nieuwe Electrex spoelen. Goed, wel aan te komen maar vrij duur, 58 euro per spoel ofzoiets. Dus goed zoeken maar op marktplaats vind je ze niet. Ergens in Amerika via ebay had ik voor 25 euro 2 nieuwe spoelen thuis, echt een koopje dus!!

Hier een paar slechte foto's, binnenkort meer, met deze sneeuw kan je niet lekker testrijden!

dsc02679 De nieuwe spoelen.

dsc02609   dsc02610   dsc02611

Laatst aangepast (maandag, 18 januari 2010 10:42)

 

Lekker crossen 24-01-10

Afgelopen zondag met zijn allen lekker lopen knallen op de Honda, hij liep bijzonder goed. 
Het was wat glibberen op het land, er was echt zon blubber laagje en daaronder was het aardig bevroren. Desondanks was het aardig gas geven, alleen moet er echt wel een nieuwe achterband op. 

Hier vind je wat filmpjes

       

Laatst aangepast (maandag, 25 januari 2010 18:11)