Aprilia RX Crosser #2

De Aprilia RX Crosser #2, projectplan.

Goed, er zijn plannen voor een 2e Aprilia RX crosser, er zijn al veel dingen voorhanden, echter nog niet compleet natuurlijk.

Wat zijn de plannen?
Een 50cc crosser maken, die mee zou kunnen doen aan crosswedstrijden en duur wedstrijden zoals viers en acht uurs crossen. Dit is echter best lastig omdat hij zowel betrouwbaar als snel moet zijn om mee te kunnen komen.
Overigens zal er ook een licht persoon om moeten gaan rijden.

Wat is voorhanden?
-Aprilia RX Frame, voorvork, wielen, kappenset, tank zadel
-AM6 blok
-50cc airsal
-Arrow uitlaat
-HPI ontsteking
-Radiator en slangen
-Top Performances koppelingstrommel met rechte vertanding !!
-Nieuwe Malossi krukas !!
-Oliepompafdekplaat, vliegwielkap, tandwielkap
-Nieuwe Top Performances ergal schakelwals !!

ergalwals  koppelingshuistop

Wat moet er ongeveer nog komen?
-Lagers en keerringen
-Membraam
-Carburateurs, 16mm en 24mm, en spruitstukken
-KX65 luchtfilterbak
-Cilinder tuning
-Tandwielen voor en achter, ketting
-Noppenbanden
-Remblokken etc.
-Uitlaatdemper
-Spuitverf
-opvulbussen motorblok

Verdere problemen
Er zijn zeer zeker nog enkele problemen. Het frame is voor AM5, en er moet een AM6 onder, de ophangpunten zijn inmiddels al verlast, heb nog opvulbussen nodig. Het blok komt dus naar rechts te hangen, dan komt het volgende probleem van het rempedaal al kijken, deze zal deels verdwijnen onder het motorblok dus daar moet ook stuk aan worden gelast o.i.d.
Verder moet alles nog geschuurd en gespoten worden, over de kleur ben ik nog niet uit. En eerst moet er nog een uitlaatdemper komen, omdat we daarvoor de ophanging ook nog moeten lassen, daarvoor moet je eigelijk alles weer in elkaar zetten, dat is ook wel weer lastig tot daarentoe. 
Ook is er nog geen luchtfilter en spruitstuk, deze moeten ook op elkaar afgestemd worden. Wellicht kunnen we eerst uit de voeten met een powerfilter.

Houd dit gedeelte in de gaten, van dit project gaan mooie foto's komen, hopelijk gaat dit project slagen!
 

Update 22-11-2009

Er zijn weer enkele updates met betrekking tot de Aprilia RX #2.
De cilinder (airsal 50cc) is van de brommer van Nijveld afgehaald, en een nieuwe vertex zuiger bij gekocht. Deze liggen nu bij onze huistuner, JBspecial.
Er is een 24mm mikuni flatside binnen gekomen, deze moet nog getest worden of hij 100% goed is. Die test ik op de andere RX.
Gereedschapje
Ook heb ik een stuk gereedschap bijna klaar, een krukaspers. Klinkt ingewikkeld maar het is gewoon een stalen plaat met een poelietrekker erop gelast.
(Nog bedankt Roel voor het regelen van de bus met vaag schroefdraad maat)
De metalen plaat kan ik vast bouten op de vliegwielkant van het karter, en zo aan de poelietrekker draaien zodat de krukas uit het lager of uit het karter wordt geperst zodat er niet met een hamer op geslagen hoeft te worden.
Ik moet het nog omdraaien, zodat ik het ook kan gebruiken aan de koppelingszijde. Maar ook dat gaat goedkomen.
De eerste fotos
Er is ook best wel een chopper van te maken, maar dat doen we maar niet dan......zo kwam hij bij Leerkes motofun vandaan.
DSC01734

Frame half geschuurd met afbeits en slijptol, hij moet nog verder kaal worden gemaakt...
DSC01779

De malossi krukas uit Duitsland, voor heel erg weinig, nieuwwaarde ruim 350 euro, mijn prijs ongeveer 1/3, en ja hij is nieuw.
IMAGE_092 IMAGE_093 IMAGE_094

Een paar am6 blokken liggen klaar op de plank:
DSC02500

Laatst aangepast (zondag, 22 november 2009 14:42)

 

Er zijn weer enkele updates met betrekking tot de Aprilia RX #3. 

De cilinder (airsal 50cc) is van de brommer van vriend Nijveld afgehaald, en een nieuwe vertex zuiger bij gekocht. Deze zijn nu getuned door onze huistuner, JBspecial. 
Het lijkt allemaal erg ruw, maar het is echt allemaal glad, alleen de zuiger ga ik zelf nog heel iets bijwerken, is net niet mooi recht maar oke. De cilinder heeft uiteraard al een hoop km gelopen, maar het is een test, als dit al super gaat lopen, loopt het toch wel een keer kapot en kunnen we een nieuwe kopen, maar dan kan ik gelijk eventueel de cilinder nog aan laten passen aan bepaalde wensen. Of na-apen natuurlijk.

dsc02614

De uitlaat is vandaag ook binnengekomen, na een koopje op marktplaats. De uitlaat is gewoon nieuw! Ik ga hem later nog omlassen, en kijken of het goed loopt of niet. Ik heb de arrow uitlaat ook nog steeds om te testen.

De foto is helaas in het donker genomen, hij komt er niet mooi op maar hij is gewoon nieuw, met een RVS look en mooie alu demper. Geen idee of het echt rvs is, ik ga er niet van uit. Het blok is gereviseerd, in elkaar gezet, voorzien van hpi en 16mm mikuni met dank aan LVS. 

   

Ook het spuitwerk is al klaar, hij moet nu nog helemaal in elkaar worden gezet, sommige onderelen moeten nog worden gereviseerd of aangepast worden.
Hij is inmiddels uitgerust met een kx85 monoveer, en kawa groene lak:

Laatst aangepast (donderdag, 15 april 2010 13:44)