De barbeel is los!

Gisteren topavond gehad. Het begon eigelijk als een slechte avond,  dat was omdat de 3e op rij die ik verspeelde. Eerst een losser, kleintje of brasem, daarna een barbeel maar onderlijn op de mossels, daarna echt een hele zware die zich op de bodem hield, kenbaar voor de 70+ barbelen, halverwege net toen ik dacht hij is er bijna, een dikke run wss langs een steen, verspeeld. Geschuurde bovenlijn kreeg ik terug.
Toen had ik er een zwaar hoofd in. Het kwam door de hengel ook, ik kon de klap niet opvangen, het feeder bovendeel van de catana is zo slap, gelijk gewisseld met de avon top. Dat zal me niet nog een keer gebeuren. Waarom hing die niet op vengeance.......balen!!! Nieuwe ondelijnen maar dan korter gemaakt. Eerst 4 brasems, en hele tijd tikken op de top. Gelukkig kwam een vriend kijken, ging een krib terug vissen. inmiddels gewisseld van aas, want mijn voer was op, net iets verder ingegooit. Vrouwtje belt op, ik ben bijna klaar met werken, ben met een half uur thuis, kom je ook?....da's weer balen, maar ze hing nog niet op of de catana stond helemaal krom te gieren op de pieper. Yes, voelt weer als een zware aan. Hij nam alleen maar lijn, kon hem met moeite dichterbij krijgen. Eenmaal bij de krib ging hij gewoon langs de kop vd krib, maar gelukkig gaf hij het op en kwam boven, 1 kleine run nog maar vol overgave in mijn schepnet. 
74,5 cm op het meetlint, en zeker meer dan 5kg, hij was redelijk dik. Mooie foto's gemaakt en teruggezet.
Daarna vrouwtje ff gebeld dat ik iets later kwam. Uiteraard de hengel snel weer ingegooit, want de pellet was nog in orde en hing er nog aan. Langzaam de pruttel opruimen, en ja hoor toch nog ff een run tijdens het opruimen, sterk maar naar gevoel al iets kleiner. Eenmaal geland en gemeten, 61cm. Erg mooi ding!
74,5 cm 
 

61cm
 

Laatst aangepast (maandag, 11 juli 2011 10:09)