27-03-2011
Het is de dag na iets te laat naar bed en iets te vroeg uit bed. Wat gaan we doen vandaag, met de motor bezig? Nee ik ga weer een poging doen op de ijssel. -Mijn vorige 2 zijn redelijk mislukt, de eerste keer 2 windes en 2 voorns, de tweede keer helemaal niets. Snel even kaas en worst snijden, voertje in de emmer, helaas geen tijd om de hennep uit de vriezer te halen. Dan maar zonder.
Een handje kleine pellets er door, water toevoegen, wat strooikaas en restjes worst, voertje klaar.
Op naar mijn vertrouwde stek, die me vorig jaar vele barbelen in het net heeft doen landen, de grootste waren vorig jaar 70 en 72 cm.
Eenmaal aangekomen bleken er al andere mannen te zitten, 1 op witvis, de andere 2 duidelijk op barbeel. Er was nog niets gevangen, beloofd dat wel iets goed?
Afijn, een kribje verder op het strandje neergestreken, de spulen zo snel mogelijk uitgepakt en uitgestald, hengels voorzien van aas en een gevulde voerkorf en ingegooit. Na een uur nog geen beet, verslapte mijn aandacht en dommelde ik bijna weg, totdat een paar kwakende eenden mij nat spetterden tijdens hun lustspelletje, en dat voor mijn voeten!
Ik lust ook wel een blokje kaas en stukje worst, als de barbeel het niet eet, dan eet de baas het zelf toch op. Ik ga nu overstappen, op de ene hengel een boilie uit de keuken, de andere laat ik nog worst, maar regelmatig ingooien en verversen, en elke keer een volle voerkorf. Ik zie op de boilie niets gebeuren, op de worst werd er opeens geknabbeld, maar niet doorgezet. Ophalen, meeste worst was eraf, opnieuw ingooien. Dit herhaalde zich enkele malen, zal wel weer kolblei zijn geweest. Nog een uur gaat voorbij zonder beet of geknabbel, ik dacht bij mezelf, ik ga naar huis. Gras maaien, stofzuigen, eten koken, vistv kijken, de buurjongen pesten, ritje op de motor maken? Vanalles ging door mijn hoofd, totdat ik opeens weer wakker werd gemaakt omdat de hengel met worst stond te stuiteren, barbeel het moet wel YES! Bij het vastpakken van de hengel kreeg ik gelijk in de gaten dat het een stevige was, niet heel wild maar nam een paar meter lijn van de molen. De Catana krom tot het handvat. Langzaam maar zeker komt hij dichterbij en wil naar de krib links van me. Daar zit 1 van de andere heren stiekem te spieken wat ik aan het doen ben.
De barbeel komt boven, laat zijn staart zien en verdwijnt weer naar de diepte, meters lijn gaan eraf. De Catana vangt de klappen prima op. Langzaam komt hij weer dichterbij, schepnet erbij. Ik probeer hem zo hoog mogelijk te houden maar kan een 2e run van de vis niet tegenhouden. Dat terwijl er natuurlijk net een binnenvaart schip met enorme zuiging langs vaart. Het schepnet goed vasthouden onder de oksels! Nu komt de vis wel snel weer terug, hij ligt boven het schepnet maar wil er niet makkelijk in, door golven krijg ik het net niet goed omhoog maar het lukt gelukkig toch. Bij het naar binnenslepen voel ik pas hoe zwaar die is. Geweldig grote dikke vis, ik zag gelijk dat het een PR moest opleveren. Netjes op de onthaakmat gelegd, 1 van de andere heren stond inmiddels naast me. Haakje uit de bovenlip gehaald, nu besef je weer hoe makkelijk een tangetje is.
De rolmaat erbij, en ja hoor met rechte staart 79cm!! Net niet de magische grens van 80. Ja als ik de staartpunten bij elkaar doe, meet die opeens 82cm maar dat is valsspelen. Maargoed 79cm!! Mijn grootste en zeker ook zwaarste barbeel tot nu toe. Ik gok op zeker 6 pakken suiker. maar heb natuurlijk geen weegschaal bij me. En dat als openings-barbeel van dit seizoen.

 
Ik wil ook Mike bedanken voor het plaatsen van dit artikel op zijn website http://www.ijsselbarbelen.nl/index.php/2011/03/welcome-at-our-new-krib-wk-12/
En ook dank aan Frans Vogels voor het plaatsen van dit artikel op zijn website en op total fishing http://www.barbelen.nl/2011/maart/week13.htm en http://www.totalfishing.nl/vangstmelding,12,11768.html


Laatst aangepast (vrijdag, 08 juli 2011 09:38)